MH. Construction

Kunststof & Aluminium Kozijnen

Verduurzamen
Als je je woning wilt verduurzamen en energiezuiniger wilt maken, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Een van de manieren is door het vervangen van je huidige kozijnen door kunststof of aluminium kozijnen. Hierbij kun je kiezen voor HR+++, ook wel triple glas genoemd. Deze dubbele, met gas gevulde spouw heeft de hoogste isolatiewaarde op dit moment, waardoor je minder warmte verliest en dus minder hoeft te stoken. Dit leidt tot een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Volgens INDEPENDER leveren energiezuinige kozijnen een flinke energiebesparing op. De U-waarde geeft de energiezuinigheid van een kozijn aan. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Kunststof heeft de laagste U-waarde, terwijl aluminium de hoogste U-waarde heeft. Hout zit hier tussenin.

Je zal dus denken: waarom voor aluminium kiezen terwijl je juist op zoek bent naar de meest efficiënte oplossing qua energiebesparing? Maar het oog wil ook wat: aluminium kozijnen geven een luxe en strakke uitstraling en hebben een zeer lange levensduur. Het verlies van warmte of koude is zeer gering. Het grootste gedeelte van een aluminium kozijn bestaat nog altijd uit glas of panelen, die immers nog voor de hoogste isolatie zorgen.

De prijzen variëren nogal i.v.m. materiaal, soort glas en voornamelijk het type kozijn. Zo is bijvoorbeeld een vast raam met alleen glas erin één van de goedkoopste oplossingen, terwijl een voordeur wel weer erg aan de prijs kan zijn. Vraag daarom om een passende offerte, dan kijken we samen naar de Mooiste maar toch goedkoopste oplossing voor je woning.